De nieuwste Nicolini catalogus

 
 

Nicolini & C werken nauw samen met specialisten van verschillende bedrijven om meer dan dertig jaar ervaring te bieden in het creëren van zowel elektrische als mechanische oplossingen. Elk jaar worden er vele prototypes ontworpen om aan de eisen van de markt te voldoen; de elektomotoren worden zorgvuldig getest in de moderne, volledig gecomputeriseerde, interne testkamer.

Nicolini & C was een van de pioniers in het maken van motoren met holle as voor hogedrukpompen en behoort nog steeds tot de leiders van deze markt, met export over de hele wereld. De motoren met holle as van Nicolini & C staan bekend om hun uitstekende betrouwbaarheid, die te danken is aan de precisie van hun mechanische verwerking en hun hoge niveau van elektrische prestaties.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een speciale oplossing ontwikkeld, Double Flange genaamd, gericht op de professionele wasservicemarkt: het is een motor die de voordelen van de holle-asmotor (kleinere afmetingen en lage kosten) combineert met de kenmerken van de standaardmotor met flens en koppeling (eenvoudige montage en service).

Klik op onderstaande knop om de complete catalogus van Nicolini elektromotoren te openen. Of bekijk ze direct in onze webshop.

 

Hoe de afmetingen van een motor in de IEC norm zijn vastgelegd

De belangrijkste maten van een elektromotor of draaistroommotor zijn vast gelegd in de IEC (International Electrotechnical Commission). Daarnaast kennen we ook NEMA motoren volgens Amerikaanse normering. Deze kun je tegenkomen bij bedrijven die machines bouwen voor export naar USA of bij in Amerika ontworpen productiemachines. Voor de rest komen we op de Europese markt NEMA nauwelijks tegen.

Er zijn 3 standaard uitvoeringen te weten B3, B5 (FF flange) of B14 (C-flange). Daarnaast zijn er ook combinaties mogelijk zoals B3 en B5, ook wel B35 genoemd of met B3 en B14 ook wel B34.

 

Om de voorkant en de achterkant van de elektromotor te benoemen komen er een aantal afkortingen voor namelijk: D.E. (Drive End) en N.D.E. (Non Drive End). Dit wordt ook wel afgekort met AZ (aandrijfzijde) of NAZ (niet aandrijfzijde).

 

Maatvoering

De belangrijkste maten volgens de IEC norm zijn:

  • A (steek van de gaten, vooraanzicht )
  • B (steek van de gaten, zijaanzicht) 
  • C (borst van de as tot 1ste bevest.gat) 
  • D (diameter van de uitgaande as D.E.) 
  • E (lengte van de as) 
  • H (IEC-hoogte)

 

De maat H geeft de huisgrootte van de elektromotor aan. Dus bij een IEC 90S elektromotor is de afstand van voet tot hartafstand as 90 mm. 

Bij een gestandaardiseerde motor volgens IEC zijn deze maatvoeringen gelijk.

 

Flensuitvoering

Bij de flensuitvoering is de buitendiameter (P) gestandaardiseerd. Bij de B14 (C-flange) gaat men standaard uit van B14A ook wel B14 klein genoemd.

Als je gevraagd wordt naar de diameter van de flens, dan geef je altijd de buitendiameter (P) op.

 

Als je meer vragen hebt over onze Nicolini producten, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie voor onderhoud

Onderhoudsinterval Diesel/Benzinemotoren
Na de eerste 50 draaiuren Olie verversen
Elke 300 draaiuren Olie verversen
Na 1200 draaiuren (eerder bij zwaar gebruik) * Grote beurt
* Olie verversen – Filters vervangen – Algehele controle
Onderhoudsinterval hogedrukpomp
Na de eerste 50 draaiuren Olie verversen
Elke 300 draaiuren Olie verversen
Na 1200 draaiuren (eerder bij zwaar gebruik) * Grote beurt
* Olie verversen – Controleren/vervangen van de kleppen en manchetten
Onderhoudsinterval drukregelaar
Elke 300 draaiurenControle van de afdichtingen
Na 1200 draaiurenControleren op slijtage en zo nodig vervangenGebruik altijd de juiste olie
HogedrukpompenInformeer naar de juiste olie voor uw pomp!
DieselmotorenWij adviseren 10W40/15W40
BenzinemotorenWij adviseren HDX30
Gebruik altijd originele onderdelen

Gebruik altijd originele onderdelen en verleng de levensduur van het apparaat. Deze originele onderdelen zijn bij ons verkrijgbaar. Klik hieronder op een link om meteen naar de juiste pagina te gaan.